Gravure “De kaartspeelsters/In het oude vrouwenhuis”

 

Geplaatst 2 jaar geleden door Mattheus (48x bekeken)

Gravure “De kaartspeelsters/In het oude vrouwenhuis”
ConditieGebruikt

Omschrijving

Antiek Gravure 1889

Gravure “De kaartspeelsters/In het oude vrouwenhuis”.
In de plaat gesigneerd ‘Leo Van Aken’ – op papier vel rechtsonder in potlood gesigneerd Henry Koppen (?) en gedateerd 1889 –

Gravure, kopie van de schilderij “De kaartspeelsters/In het oude vrouwenhuis” van Antwerpse schilder Leo Van Aken (1857-1904).

Leo van Aken, geboren in Antwerpen in 1857 en stierf in 1904 in deze stad, is een Belgische schilder die zich heeft gespecialiseerd in historische schilderkunst.
Hij kreeg zijn opleiding in zijn geboortestad Antwerpen en werkte voornamelijk met Polydore Beaufaux, een Belgische kunstenaar die uitblonk in het schilderen van historische onderwerpen.
Leo van Aken schilderde vooral interieur scènes en het dagelijks volksleven in de stijl van Alexander Struys, één van de toonaangevende Belgische vertegenwoordigers van sociaal geïnspireerde genretaferelen.
In 1889 exposeerde hij voor het eerst in de Parijse salon, waar hij een vermelding kreeg. Op de Expositie van Schone Kunsten in Barcelona in 1898 won hij "la médaille de première classe" voor zijn schilderij "Misère humaine", nog steeds bewaard in het Nationaal Museum van Catalonië.

Afmetingen
Kader: ca 45 x 36,5 cm
Ets: ca 24,5 x 18,5 cm

De ets is achter glas ingelijst in waarschijnlijk de originele houten kader (op de foto's ziet u reflectie van het glas. In werkelijkheid oogt de ets heel wat beter.)


Meer informatie
vintageretrobrocante.blogspot.com
€ 50,00

Biedingen

Geen biedingen geplaatst.

Zoekertjenummer: 82270543
Klacht indienen