Nieuw-Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen

 

Geplaatst 6 jaar geleden door Line (73x bekeken)

Nieuw-Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen
ConditieNieuw

Omschrijving

Nieuw:Waarom mannen niet luisteren
en vrouwen niet kunnen kaartleze
Auteur: Barbara Pease
Nederlands - Paperback
299 pagina's | Spectrum

Mannen kunnen maar één ding tegelijk, vrouwen hebben geen ruimtelijk inzicht. Een van de vele verschillen tussen man en vrouw. De verschillen tussen man en vrouw zijn biologisch en mentaal bepaald. Dit boek toont glashelder aan waarom mannen de stadsplattegrond niet hoeven om te draaien om te kijken of de volgende afslag links of rechts is, en vrouwen wel. Aan de hand van vrolijke voorvallen en wetenschappelijk (hersen)onderzoek, evolutionaire biologie, psychologische analyses en sociale veranderingen bouwen de auteurs hun bewijslast op. Humoristisch, vaak zeer verhelderend en een enkele keer schokkend laten ze hun licht schijnen op het algehele raadsel van het verschil tussen man & vrouw.

Barbara en Allan Pease hebben een trainingsinstituut, gespecialiseerd in communicatie.. Hiermee timmeren ze wereldwijd aan de weg. Allan Pease schreef eerder Body Language (in 32 talen verschenen, in Nederland als Lijfspraak

De auteurs, trainers in communicatie, maken in dit boek duidelijk hoe relaties tussen mannen en vrouwen worden bepaald door hun biologische verschillen. Ze gaan ervanuit dat mannen en vrouwen zich op een verschillende manier gedragen omdat hun hersenen anders zijn opgebouwd, waardoor ze de wereld niet op dezelfde manier waarnemen. Vanuit de invalshoek van de sociobiologie, waarbij menselijk gedrag verklaard wordt aan de hand van erfelijkheid en evolutie, wordt achtereenvolgens een aantal gebieden van menselijk gedrag en functioneren behandeld: denken, praten en luisteren, ruimtelijk inzicht, de chemische huishouding van het lichaam, seksualiteit, liefde, romantiek en relaties, etc. Steeds geven de auteurs een luchtig overzicht van relevant en opvallend onderzoek op dit gebied, gevolgd door enkele pakkende voorbeelden. Op deze manier wordt in korte, makkelijk te verteren stukjes met geestige illustraties de problematiek van (biologisch bepaalde) sekseverschillen - en vooral hun invloed op de relaties tussen vrouwen en mannen - voor een breed publiek toegankelijk gemaakt.
verzending voor de koper