Nieuw en origineel-Controle- Ray Liotta, Kathleen Robertson

 

Geplaatst 7 jaar geleden door Line (154x bekeken)

Nieuw en origineel-Controle- Ray Liotta, Kathleen Robertson

Omschrijving

Nieuw en origineel-Controle
Ray Liotta
Kathleen Robertson
Cast: Stephen Rea, Tim DeKay
Willem Dafoe
Tim Hunter
Regisseur: Tim Hunter
Dvd | 1 disk |
105:00 minuten
januari 2010
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Joy Division-zanger Ian Curtis had geen controle over zijn eigen leven, zo blijkt uit Anton Corbijns prachtige zwart-wit film.Hoofdrolspeler Sam Riley heeft Curtis' geest prima weten te vangen; hij lijkt niet alleen fysiek maar ook qua stem zoveel op de man die hij speelt dat het bijna eng is. De Joy Division-zanger pleegde in 1980 op 23-jarige leeftijd zelfmoord, aan de vooravond van de eerste Amerikaanse tournee van de groep.

Corbijn baseerde zich op Touching From A Distance, de autobiografie van Ians echtgenote Deborah (Samantha Morton), die na de geboorte van hun kind merkte dat ze de liefde van haar vent moest delen met zijn Belgische fan Annik Honoré (Alexandra Maria Lara).

Uit de film komt Curtis echter vooral naar voren als een enorme tobber, die nauwelijks greep had op zijn eigen leven. En die bovendien last kreeg van epileptische aanvallen, die hem zijn laatste restje levenslust ontnamen. De muziek leek een uitweg te bieden, maar na de eerste opwindende successen merkte Curtis dat hij misschien wel aan Macclesfield (het voorstadje van Manchester waar hij opgroeide) maar niet aan zichzelf kon ontsnappen.
Verzending voor de koper